Ben je een cateraar? Word nu lid en gebruik coupon 'EARLY24' voor 50% korting!

11 Verrassende huwelijksmenu ideeën waar uw gasten dol op zullen zijn!

Je hoeft geen onconventionele bruiloft te plannen om unieke en onverwachte gerechten te serveren. Er is zoveel meer mogelijk voor de hors d'oeuvres op je grote dag dan garnalencocktails en worstjes in bladerdeeg (niet dat daar iets mis mee is!). Om je te inspireren voor je eigen creatieve menu, hebben we een aantal van onze favoriete gerechten met een twist verzameld van echte bruiloften. Mini kreeftbroodjes en kleine hapjes ceviche bewezen dat kleine versies van klassiekers vaak een maximale impact hebben. Feestelijke papieren kegels met friet en gepersonaliseerde zakjes popcorn maakten de snacks tijdens het cocktailuur compact genoeg om mee rond te lopen, terwijl milkshake shots, gelatokarren en churro donuts de klassieke bruidstaart overtroffen.

Uiteindelijk is er niets mis met het vasthouden aan beproefde bruiloftsvoedsel. Ze zijn niet voor niets klassiekers, en er zijn tal van manieren om verwachte gerechten onverwacht te maken, inclusief het serveren van die klassiekers op unieke manieren. Hoe je het ook benadert, hier is een advies: serveer de gerechten waar jullie als koppel van houden, hoe niche ook, om ervoor te zorgen dat jullie menu, net als de rest van jullie trouwdag, weerspiegelt wie jullie samen zijn.

Enkele unieke gerechten zijn bijvoorbeeld:

 1. Geperste kip op lepels: Grote lepels met geperste kippendijen met knoflookaioli en ingelegde bieten.

 2. Individuele maaltijden: Denk aan picknickmandjes met kleine kaasplanken, charcuterie en makkelijk te eten hoofdgerechten zoals zalm en Wagyu steak.

 3. Dipbare hapjes: Mini loempia's of veerrollen met een kenmerkende saus zijn perfecte snacks voor tijdens het cocktailuur.

 4. Geladen lepels: Lichtere hapjes zoals tonijntartaar op wonton lepels.

 5. Milkshake shots: Mini milkshake shots met chocolate chip cookie dippers.

 6. Serranoham en gebakken foie gras: Een selectie van lichte hapjes, prachtig gepresenteerd alsof het desserts zijn.

 7. Gelatofiets: Voor de liefhebbers van gelato, een fiets gevuld met heerlijk gelato.

 8. Charcuterie kegels: Antipasto charcuterie kegels als een draai aan het traditionele charcuteriebord.

 9. Huisgemaakte paella: Een heerlijk hoofdgerecht dat traditie uitstraalt, vaak bereid door dierbaren.

 10. Pizzapunten: Een uniek hoofdgerecht met bijzondere toppings zoals gerookte zalm pizza met dille crème fraîche en kaviaar.

 11. Bubble teas: Verfrissende drankjes die perfect zijn voor een warme viering.

Ben je geïnspireerd geraakt door deze unieke en heerlijke cateringideeën voor je bruiloft? Ontdek nog meer creatieve en verrukkelijke opties op Cateringbestellen.be en maak van jouw grote dag een onvergetelijk culinair feest!